вівторок, 26 липня 2011 12:22

В Шотландії врятували 44 дельфінів-самогубців

У Шотландії понад шістдесят гринд - морських ссавців сімейства дельфінових - викинулися на берег. Інцидент стався кілька днів тому на північному заході Шотландського високогір'я.

На місце події виїхали рятувальники-добровольці, які надавали необхідну допомогу тваринам. Гринд поливали водою з лійок і обмотували мокрою тканиною, щоб вони не загинули до припливу. Однак не всіх дельфінів, які викинулися на берег, вдалося  врятувати - 25 з них померли, але 44 рятувальники повернули в море.

В даний час фахівці встановлюють причину події. За словами експертів, викиди на сушу гринди не виглядали хворими або травмованими. Вчені взяли зразки тканин померлих тварин, щоб зрозуміти, в якому стані перебували дельфіни.

Гринди нерідко викидаються на берег великими групами. Зазвичай це відбувається, коли дельфіни втрачають орієнтацію у воді під час пошуку їжі. У таких випадках на допомогу морським ссавцям виїжджають фахівці, але врятувати всіх дельфінів зазвичай не вдається.

Довжина дорослої гринди може перевищувати вісім метрів, а середня вага тварини - близько 800 кілограмів. За їжею гринди відправляються ночами, а вдень вони сплять. Видобувають їжу ці дельфіни зграями.

Зараз ви читаєте новину «В Шотландії врятували 44 дельфінів-самогубців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі