понеділок, 27 жовтня 2008 19:08

Продана в рабство жінка виграла суд у Нігера

Африканка Адіджату Ваб Корау, що провела в рабстві майже десять років, виграла суд у влади Нігера. Суд правосуддя Економічного співтовариства западноафриканських держав визнав Корау жертвою рабовласників, а владу Нігера - винною в бездіяльності. Колишній рабині присудили компенсацію у розмірі 10 мільйонів франків, або 18600 доларів, повідомляє AFP.

Ваб була продана в рабство в 1996 році у віці 12 років, покупка дівчинки обійшлася в 500 доларів. До 2005 року вона виконувала роботу в сім"ї свого господаря, який також примушував її до інтимної близькості. Примітно, що в 2005 році суд Нігера засудив Ваб до тюремного ув"язнення за двомужність. Колишній господар Ваб подав на неї до суду після того, як подарував жінці свободу. У своєму позові він стверджував, що після звільнення Ваб автоматично стала його офіційною дружиною, і захотів від суду заборонити їй вийти заміж за іншого чоловіка. Позов рабовласника був задоволений.

Власті Нігера внесли зміни в законодавство, що передбачають кримінальну відповідальність за продаж рабів тільки в 2003 році. За місцевими законами, максимальне покарання за продаж людей складає 30 років позбавлення волі. При цьому, за даними правозахисників, в рабстві на території Нігера досі знаходяться від 43 до 800 тисяч чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Продана в рабство жінка виграла суд у Нігера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі