четвер, 23 липня 2015 12:00

Припинення розшуку Януковича Інтерполом – це ляпас українській владі

Припинення розшуку Януковича Інтерполом – це ляпас українській владі

У середині липня Інтерпол припинив розшук екс-президента України Віктора Януковича, прибравши його ім'я з переліку розшукуваних осіб на офіційному сайті організації. Як пояснили в Інтерполі, "доказової бази, наданої українською стороною, недостатньо для порушення кримінальної справи, яка приймає політичний характер". Про ангажованість переслідування екс-президента України заявили також в адвокатській конторі Joseph Hage Aaronson, яка представляє інтереси Януковича.

У експертному середовищі такі дії Інтерполу назвали провальними для всієї влади України. "Це ляпас українській владі та всій нашій правоохоронній системі, яка за півтора роки так і не змогла зібрати осудної доказової бази проти людини, на якій міток ставити ніде. Замість того, щоб спочатку висувати проти Януковича хай невеликі, але очевидні і легко доказові звинувачення, влада скотилася в пафос, називаючи його і "тираном", і "диктатором", і винуватцем розстрілу людей на Майдані. Саме на таких звинуваченнях українська влада спробувала заблокувати рахунки Януковича, але в Європі такі історії не проходять. Там потрібна конкретика. Потрібні цифри і потрібні неспростовні факти. І якби спочатку наша прокуратура намагалася довести, що Янукович привласнив собі не мільярди, що вивозилися на "камазах", а, скажімо, 100 тисяч гривень на якомусь тендері – це було б переконливіше і доказово. А тепер що проти нього не висувай – все в Європі розглядатиметься через призму політичної ангажованості. І в цьому повністю провина лежить на нашій владі, яка бездарно працює з європейцями по лінії того ж Інтерполу", - заявив один з лідерів громадської організації "Рух за реформи" Андрій Турій.

Генпрокуратура України інкримінує біглому президенту нанесення збитку в особливо великих розмірах у результаті його рішення здійснити будівництво мережі спецзв'язку за рахунок державного бюджету, який повинна була здійснити компанія ЄСУ. У міжнародний розшук Віктор Янукович був оголошений 12 січня 2015 року разом з колишніми прем'єр-міністром Миколою Азаровим і міністром фінансів Юрієм Колобовим. До теперішнього часу Азаров і Колобов числяться в списку розшукуваних Інтерполом.

Зараз ви читаєте новину «Припинення розшуку Януковича Інтерполом – це ляпас українській владі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі