понеділок, 22 вересня 2008 11:16

Президент Південної Кореї пересів на велосипед (ФОТО)

Південнокорейська столиця - Сеул сьогодні вже втретє проводить "День без автомобіля". Влада міста закликає жителів залишити свої авто на стоянках і скористатися міським транспортом, пройтися пішки або проїхатися на велосипеді.

Мегаполіс, в якому зареєстровані майже 4,65 мільйона автомобілів, відомий своїми великими заторами на дорогах і забрудненою атмосферою.

У Сеулі закриті всі паркувальні майданчики, що належать урядовим відомствам, та низка основних магістралей в центрі.

Аби показати приклад, президент Південної Кореї Лі Мен Бак сьогодні пересувається виключно велосипедом. Саме таким транспортом президент республіки добирався сьогодні до Блакитного будинку в Сеулі - резиденції президента Південної Кореї.

22 вересня у всьому світі відзначається День без машин, метою якого є залучення уваги до проблеми надмірної залежності людини від автомобіля.

Екологи заявляють, що звичка користуватися автомобілем, навіть коли в цьому немає особливої потреби, призводить до руйнівного впливу на навколишнє середовище. Адже автотранспорт є головним винуватцем викидів парникових газів в атмосферу.

Вперше подібна акція була проведена у французькому місті Ла Рошель в 1997 році, в 1998 році акція відбулася вже в масштабах країни. У 1999 французів підтримали італійці та швейцарці. Тепер в Міжнародному дні без автомобілів бере участь майже вся Європа. Акція проходить більш ніж в 1,4 тисяч містах, жителі яких 22 вересня використовують громадський транспорт і велосипеди, піклуючись про власне здоров"я та збереження навколишнього середовища.

"Газета по-українськи"

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «Президент Південної Кореї пересів на велосипед (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі