середа, 23 січня 2008 18:34

Президент Італії відрадив Проді питати Сенат про довіру

Президент Італії Джорджо Наполітано порекомендував прем"єр-міністрові Романо Проді відкликати питання про довіру його кабінету, голосування по якому мало відбутися в Сенаті в четвер.

Таку пораду Наполітано дав Проді в середу, в ході незапланованого візиту прем"єр-міністра в президентський палац. Як повідомляє AFP з посиланням на урядові джерела, не виключено, що це може означати відставку Проді ще до засідання Сенату, призначеного на вечір 24 січня.

Проді виніс питання про довіру своєму уряду на голосування в нижню (палату депутатів) і верхню (Сенат) палати італійського парламенту 22 січня. Голосування в палаті депутатів має відбутися увечері в середу і експерти прогнозують, що його результат буде сприятливий для кабінету Проді, оскільки там він зберігає перевагу. В той же час голосування в Сенаті, більшість в якому лівоцентристська коаліція Проді втратила після того, як з неї в понеділок вийшла партія колишнього міністра юстиції Клементі Мастелли "Союз демократів за Європу" (СДЄ), з великою часткою вірогідності означатиме відставку уряду. Мастелла вже заявив, що він і його прихильники голосуватимуть проти Проді і його кабінету.

Мастелла подав у відставку з поста міністра юстиції в середині січня. Це відбулося у зв"язку з гучним корупційним скандалом, в результаті якого багато членів партії СДЕ в області Кампанія були заарештовані, а дружина Мастелли була поміщена під домашній арешт, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Президент Італії відрадив Проді питати Сенат про довіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі