четвер, 24 січня 2008 08:50

Президент Ірану Махмуд Ахмаді Нежад відвідає Ірак

Президент Ірану Махмуд Ахмаді Нежад прийняв запрошення іракського лідера відвідати цю країну, повідомляє Reuters з посиланням на заступника іракського міністра закордонних справ Лабіда Абаві.

"Президент Ахмаді Нежад прийняв запрошення президента (Джаляля) Талабані приїхати до Іраку", - повідомив заступник глави  іракського МЗС. Це буде перший візит іранського лідера в сусідню країну з часів кровопролитної війни між двома державами, яка велася з 1980 по 1988 рр.

Восьмирічна  ирано-іракська війна забрала життя більше 1 млн осіб, проте після скидання режиму Саддама Хусейна в Іраку в результаті американського вторгнення 2003 року і приходу до влади шиїтського уряду відношення між колишніми ворогами почали налагоджуватися.

"Ми чули про це (запрошенні), але дата поки не призначена", - прокоментував повідомлення про майбутній візит Ахмаді Нежада до Іраку помічник іранського президента, що побажав залишитися неназваним. Іракський президент Джаляль Талабані і прем"єр-міністр Нуріаль-Малікі раніше вже відвідували Іран, який, на думку аналітиків, має на сусідній Ірак більше впливу, ніж США, повідомляє РІА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Президент Ірану Махмуд Ахмаді Нежад відвідає Ірак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі