четвер, 03 листопада 2022 09:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Помічниця Блінкена відповіла, що означатиме перемога у війні з РФ

Помічниця Блінкена відповіла, що означатиме перемога у війні з РФ
Помічниця держсекретаря США Карен Донфрід переконана, що американська сторона підтримувати український народ до закінчення війни. Фото: eastnews.ua

Сполучені Штати Америки не диктуватимуть умови й підтримуватимуть Україну, скільки це буде потрібно.

Однак Україна сама визначатиме, що вважатиме перемогою у війні, яку розв'язала Росія. Про це розповіла помічниця держсекретаря США Карен Донфрід в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Ми хочемо, щоб Україна перемогла. Ви знаєте, часто постає питання, що означає перемога. І я не думаю, що нам, американцям, говорити, що означає перемога. Це ваша війна. Це війна України. Ми тут, щоб допомогти вам", – заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швейцарія виділить Україні майже $100 млн: на що підуть гроші

Вона переконана, що американська сторона продовжуватиме підтримувати український народ до закінчення війни.

"Ви бачили тісну співпрацю, консультації між американською та українською сторонами. Українська сторона ретельно планувала цей контрнаступ і тісно консультувалася з американською стороною. Ви побачите, що це продовжується", – додала Донфрід.

1 листопада в Україну приїхала Карен Донфрід, помічниця державного секретаря Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкена. Вона працює у справах Європи та Євразії. Візит Донфрід – дводенний.

Мета візиту – наголосити на подальшій підтримці України, яка захищає свою свободу у війні з Росією, повідомив Державний департамент США.

Донфрід зустрінеться з українськими міністрами, працівниками Офіса президента, щоб обговорити зусилля США з надання оборонної й енергетичної допомоги Україні.

Зараз ви читаєте новину «Помічниця Блінкена відповіла, що означатиме перемога у війні з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі