пʼятниця, 22 грудня 2023 18:51

Поляки відповіли, що робитимуть у разі нападу Росії на їхню країну: відповідь здивувала

Кожен третій поляк у віці 30-39 років втік би із країни у разі початку там бойових дій.

Усього 15% респондентів хотіли б добровільно піти у військо польське. Такими є результати опитування, проведеного за дорученням видання Rzeczpospolita.

Респондентам було поставлено питання, що вони робитимуть "у разі військового нападу Росії на Польщу".

Так, 29% заявили, що займуться волонтерською діяльністю, наприклад, у лікарні, 37% готові виїхати (12% за кордон із сім'єю, а 25% - "у безпечне місце у Польщі"). Усього 15,7% заявили, що готові добровільно піти до армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Між Україною і Польщею відбулися переговори. Яка головна тема

Виїзд за кордон планують такі категорії поляків: 33% - люди віком 30-39 років, 18% - сільські жителі, 20% - люди з вищою освітою.

Варто також зазначити, що 11,6% поляків не змогли передбачити, як вони відреагують у разі збройного нападу з боку Росії, а 22% людей заявили, що нічого не робитимуть. Опитування проводилося 15-16 грудня 2023 року з 1067 респондентами.

Автор: rp.pl
 

Польща вирішила провести таке дослідження на тлі заяв голови Бюро національної безпеки Яцека Северського. За його словами, Росія готується до протистояння з країнами НАТО. Він попередив, що у Північноатлантичного альянсу є три роки, щоб підготуватися до протистояння з Росією.

Громадян Польщі запитали, чи вони підтримують заяву вже колишнього прем'єр-міністра Матеуша Моравецького про те, що їхня країна більше не передає Україні зброю.

Дані опитування центру IBRiS опублікувала Rzeczpospolita.

Близько 47,2% позитивно оцінили висловлювання Моравецького.

Водночас майже стільки ж респондентів негативно сприйняли заяву польського прем'єра ‒ 44,5%.

Зараз ви читаєте новину «Поляки відповіли, що робитимуть у разі нападу Росії на їхню країну: відповідь здивувала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі