понеділок, 05 жовтня 2009 17:35

Польща згодна підписати Лісабонський договір

Польща згодна підписати Лісабонський договір

Президент Польщі Лех Качинський не буде затягувати із підписанням Лісабонського договору. Про це заявив голова канцелярії Качинського Владислав Стасяк у понеділок в програмі Sygnałу Dnia, котрий однак, не уточнив, коли саме глава Польської держави підпише документ.

"У недалекій перспективі", - сказав він. Стасяк запевнив, що Качинський дотримає слова і як обіцяв підпише документ, оскільки його ухвалили на референдумі ірландці. Водночас він сказав, що тут немає сенсу поспішати.

"Поспіх потрібен, коли ловите бліх", - сказав глава канцелярії.

Глава канцелярії також сказав, що Качинський не буде чекати на те, поки трактат підпише президент Чехії Вацлав Клаус, який дуже критично оцінює документ.

Зазначимо, що згідно з офіційними результатами референдуму, ірландці проголосували за ухвалення Лісабонського договору, який повинен стати заміною Конституції Євросоюзу.

Лісабонський договір був підписаний лідерами країн Євросоюзу в Португалії в грудні 2007 року. Він передбачає низку інституційних реформ Євросоюзу, включаючи введення посад президента і міністра закордонних справ ЄС. Проте для того, щоб договір набув чинності, необхідне схвалення документа всіма державами ЄС.

Після ратифікації договору Німеччиною і Ірландією в Європі залишилися лише дві з 27 країн, в яких документ поки не був ратифікований: Польща і Чехія, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Польща згодна підписати Лісабонський договір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі