вівторок, 25 травня 2010 09:33

Польща під водою: у Варшаві триває евакуація

Польща під водою: у Варшаві триває евакуація

Проїжджа частина на вулиці Гроховській у Варшаві на правому березі Вісли частково зруйнована через повінь. Про це повідомляє Польське радіо.

"Велика вода" вже четверту добу проходить через Варшаву. Частина вулиці Гроховської - від вулиці Любельської до вулиці Мінської - закрита.

Провал фрагменту дороги пов'язаний з повінню. За оцінкою експертів, вода з Вісли, найімовірніше, потрапила в старий довоєнний підземний канал і вимила частину землі під асфальтом. На місці НС перебуває поліція.

За останніми даними, кількість жертв повені в Польщі зросла до 15 осіб.

Польська поліція і рятувальні служби проводять масову евакуацію населення в затоплених районах. Для вивезення людей із зони лиха влада використовує гелікоптери та човни.

У столиці Польщі у вівторок через загрозу затоплення буде закрито школи, дитячі садки і ясла в найбільш небезпечних районах Варшави.

Опівночі 24 травня влада столиці Польщі закрила одну з головних транспортних артерій міста у зв'язку із загрозою затоплення - Вал Медзешинський закрито від Любельського тракту до Траси Лазенковської.

Вал Медзешинський є однією з основних транспортних магістралей міста і проходить вздовж Вісли паралельно із захисними земляними валами.

Мешканці столиці побоюються, що "велика вода" може прорвати спеціальні земляні вали, що захищають місто від повені.

Рекордно високий рівень води у Віслі було зафіксовано в 1844 році, тоді вода піднялася до позначки 8,52 метра.

РИА Новости, Вести

Зараз ви читаєте новину «Польща під водою: у Варшаві триває евакуація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі