четвер, 20 травня 2010 10:50

На Прикарпатті понад три десятки сімей відрізані від цивілізації

На Прикарпатті понад три десятки сімей відрізані від цивілізації

Унаслідок сильних дощів 55 людей з присілку Запруття села Воскресінці Коломийського району Івано-Франківської області , в тому числі п'ятеро школярів, залишилися відірваними від світу.

Як розповів сільський голова Любомир Білейчук, від присілка до села через річку якихось півкілометра. Понад 30 років з'єднував два береги старенький міст.

Але два роки тому під час минулої повені міст через Прут знесло.

За сприяння коломийської райдержадміністрації зробили тимчасовий міст на 40 метрів. Триста ж метрів переходу люди долали вбрід.

Нині тут вода піднялася на півтора метри.

"Добратися до Запруття можна хіба що в обхід лісом та болотами, подолавши 25 кілометрів. Але, найгірше, каже сільський війт, що в присілку переважно живуть люди похилого віку, а в окрузі жодного продуктового магазину й аптеки нема. Отож у разі хвороби чи ще якоїсь біди, допомоги чекати нема звідки.

Відсутність моста стала незручністю два роки тому. На місці, де до сьогодні селяни переходили вбрід, втопилося подружжя. Сиротами залишилося троє неповнолітніх дітей.

Тоді заговорили про необхідність спорудження моста. Втім 5 мільйонів гривень на його будівництво в області не знайшлося.

Селяни написали листа із проханням про допомогу до Президента України Віктора Януковича, Прем'єра Миколи Азарова та спікера Володимира Литвина. Та відповіді ще немає.

Наразі обласна влада з резервного фонду виділила дві з половиною тисячі гривень для закупівлі продуктів харчування першої необхідності постраждалим мешканцям Запруття.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті понад три десятки сімей відрізані від цивілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі