середа, 21 квітня 2010 07:54

За три години "москвича" залило по двері

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Підтоплений місток у столичному Гідропарку. Працівники ресторану накидали дощок та плит, щоб ним можна було пройти
Підтоплений місток у столичному Гідропарку. Працівники ресторану накидали дощок та плит, щоб ним можна було пройти

"Такого паводку давно не було. Щось схоже пригадую 2001-го. У нас вся площадка ресторану була затоплена. Вода доходила до вхідних дверей. Але у приміщення, слава Богу, не перелилася", — розповідає Єлизавета Зарахович, 39 років, адміністратор ресторанного комплексу "Хутір Водограй" у столиці. Він розташований за 3 м від пішохідного мосту, який веде з Гідропарку на Труханів острів.

Більшість ресторанів комплексу "Хутір Водограй" розміщені на кораблях. Кілька — на землі. Єлизавета Захарович з колегами розставляють столи та стільці на площадці по обіді у вівторок, 20 квітня. Вода відійшла на метр. Ресторани не працюють від п"ятниці.

Минулими вихідними Київ підтопило. Найбільше — Гідропарк, Труханів острів, мікрорайон Осокорки. Повінь добралася до елітних будинків на березі Дніпра на Осокорках. Люди говорять, що кілька разів на вихідних водокачки відбирали воду біля дворів.

У Гідропарку вода підійшла на 3 м. Спадати почала у вівторок зранку. Міст через невелику затоку, який веде до "Хутора Водограй", теж підтопило. Ресторатори накидали на нього дерев"яних дощок та плит.

— На пляжах чергують водолази-рятувальники. У п"ятницю після обіду забігли до нас. Кажуть: згортайтеся, вода підніметься на 3 метри. Ми бігом поприбирали столи, стільці. Персоналу дали відгули на три дні. Думали, до нас ніхто не прийде. Але в суботу зранку десятки клієнтів дзвонили, просилися прийти. Хотіли подивитися на водопілля, — розповідає Єлизавета Зарахович.

58-річна Тетяна Іванівна моржує 10 років. Щотижня плаває на Гідропарку біля дитячого пляжу. Такого паводка за ці роки не пригадує. У неділю не було, куди викинути сміття, бо смітник затопило.

Бігом поприбирали столи, стільці. Персоналу дали відгули на три дні

Олексій Войтюк, 50 років, рибалить біля Гідропарку. Говорить, після паводку риба погано клює. Додає, що на вихідних ловив рибу в Новосілках за Києвом. Там люди плавають на човнах.

— У п"ятницю ловили рибу на Десні. Припаркували мого "москвича" на березі. Пішли з хлопцями пообідати. Нас не було три години. О п"ятій вечора приходимо, а "москвич" залило по двері. Прийшлося наймати трактора, — каже Олексій Войтюк.

Зараз ви читаєте новину «За три години "москвича" залило по двері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі