середа, 28 квітня 2010 10:22

Польща оприлюднить результати експертиз щодо катастрофи ТУ-154

Польща оприлюднить результати експертиз щодо катастрофи ТУ-154

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск у середу представить громадськості повну інформацію по першому етапі розслідування обставин катастрофи урядового літака під Смоленськом.

Про це повідомив журналістам прес-секретар уряду Польщі Павел Грась.

"У середу пан прем'єр разом з міністрами представить повну інформацію, що стосується першого етапу роботи комісії і всіх установ, що розслідують обставини катастрофи", - сказав Грась.

За його словами, завершився перший етап слідства на місці падіння літака під Смоленськом. Далі "польські експерти перемістяться до Москви, де продовжуватимуть роботу разом з російськими експертами", відзначив прес-секретар уряду.

Раніше міністр оборони Польщі Богдан Кліх попросив російську сторону прискорити роботу слідства щодо з'ясування причин катастрофи, а також закликав обидві сторони при веденні розслідування дотримуватися принципів відкритості та прозорості.

Польський урядовий літак Ту-154 розбився під Смоленськом вранці 10 квітня. На борту літака був президент Польщі Лех Качиньський. Глава Польщі разом з офіційною делегацією летів у Катинь для участі в меморіальних заходах. На борту перебували 96 людей: 88 пасажирів і вісім членів екіпажу, не вижив ніхто.

Нагадаємо, після того, як слідство повідомило про успішне розшифрування "чорних ящиків" Ту-154, що розбився 10 квітня під Смоленськом, у Польщі розгорівся скандал. Одне з видань, посилаючись на слідство, написало, що на плівку потрапили "крики жаху, що долинали з пасажирського відсіку". Влада спростувала інформацію про крики, записані на плівку. Водночас генпрокурор Польщі обмовився, що самописці зафіксували останню молитву пілота перед зіткненням із землею.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Польща оприлюднить результати експертиз щодо катастрофи ТУ-154». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі