понеділок, 25 лютого 2008 10:21

Польща назвала умови розміщення у себе елементів ПРО США

Прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск підтримує розміщення на території країни елементів системи протиракетної оборони, якщо Вашингтон надасть країні допомогу в модернізації збройних сил. Про це глава уряду заявив у ефірі польського телебачення.

"Якщо протиракетний щит стане додатковим етапом загальної модернізації збройних сил Польщі, так що ми зможемо почувати себе в безпеці, моя відповідь – так", – відповів Туск на запитання про своє ставлення до розміщення ПРО.

Напередодні з аналогічною заявою виступив міністр оборони Польщі Богдан Кліч.

1 лютого Польща та Сполучені Штати досягли принципової згоди щодо планів Вашингтона відносно розміщення на польській території елементів американської системи протиракетної оборони.

У рамках проекту зі створення протиракетного щита в Східній Європі США мають намір побудувати станцію радіолокації у Чехії, на території військового полігону Брди неподалік Праги, а також розмістити 10 ракет-перехоплювачів на території Польщі, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Польща назвала умови розміщення у себе елементів ПРО США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі