четвер, 27 листопада 2008 16:38

Політика боротьби зі СНІДом в ПАР спричинила 330 000 смертей

Щонайменше 330.000 людей померли від СНІДу в Південній Африці через те, що уряд Табо Мбекі затримував введення антиретровірусних ліків роками, показали дослідження Гарвардського університету.

Протягом свого правління Мбекі неодноразово ставив під сумнів зв"язок між ВІЛ та СНІДом та підтримував свого міністра здоров"я Манто Тшабалала-Мсіманга, яка відстоювала лікування хвороби лимонним соком, часником та африканською картоплею, за що її прозвали "Лікар-буряк".

Науковці Гарвардської школи громадського здоров"я дослідили період з 2000 року по 2005, коли дешеві чи навіть безкоштовні ліки були наявні в Африканських країнах. Ботсвана та Намібія скористалися нагодою, проте в Південній Африці застосування невірапіну, ліків, які запобігають передачі вірусу від вагітної мами до її дитини, було обмежено до двох експериментальних дільниць у кожній провінції протягом 2 років.

Гроші від Світового Фонду країни також не прийняли.

До 2005 року лише 23% жителів Південної Америки отримали лікування в рамках національної антиретровірусної програми, і лише 30% вагітних жінок вберегли своїх дітей від зараження, тоді як в Ботсвані та Намібії їх позначка досягла 70%.

Таким чином науковці Гарварду підсумували, що 330.000 людей в країні померло від СНІДу а 35.000 дітей було інфіковано, коли можна було цього уникнути, повідомляє Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Політика боротьби зі СНІДом в ПАР спричинила 330 000 смертей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі