понеділок, 09 листопада 2009 14:53

Податківці оштрафували більш ніж 3000 аптек

Податківці оштрафували більш ніж 3000 аптек

Податківці виявили порушення в 3127 аптечних закладах, щодо яких вживуть штрафних санкцій на суму майже 2 мільйони гривень.

Як повідомила Державна податкова адміністрація України, більше ніж 1,5 тисяч працівників органів державної податкової служби України залучено в 773 робочі групи, які організовано для запобігання зловживань на фармацевтичному ринку.

З 30 жовтня 2009 проведено 3403 обстеження щодо наявності в аптечних закладах лікарських засобів і виробів медичного призначення. Основні порушення, які були виявлені під час перевірок, - невідповідність готівки сумі коштів, зазначених у звітах реєстраторів розрахункових операцій (тобто не проведення через РРО), або несвоєчасне оприбуткування готівки.

За результатами контрольно-перевірочних заходів Державної комісії з контролю над якістю лікарських препаратів органами державної податкової служби передані акти перевірок по 147 аптечним закладам, у яких зафіксовано відсутність асортименту ліків. Інші матеріали готуються до передачі.

Також у ході проведених перевірок встановлені факти перевищення граничних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення.

Про виявлені порушення інформуються також і регіональні управління охорони здоров"я і штаби, організовані при органах державної влади. Антимонопольному комітету, також зазначили у ДПА, надається інформація про факти перевищення граничних оптово-відпускних цін.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня профільні фармацевтичні асоціації України попросили керівництво країни допомогти зупинити дискредитацію фармгалузі в ЗМІ, яка виникла в Україні на тлі епідемії грипу.

У тексті відкритого листа до Президента, прем"єр-міністра, голови Верховної Ради і секретаря Ради національної безпеки і оборони фармацевти попросили зупинити масові перевірки фарморганізацій.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Податківці оштрафували більш ніж 3000 аптек». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі