понеділок, 15 червня 2009 12:37

Північна Корея заявила, що не відмовиться від ядерної зброї

Північна Корея заявила, що не відмовиться від ядерної зброї
Влада Північної Кореї в черговий раз заявила про те, що КНДР змушена завести власну ядерну зброю.

"У нинішніх обставинах відмова від ядерної зброї стає неможливою і немислимою справою, і нам байдуже, чи визнає хтось наявність у КНДР ядерної зброї чи ні", - говориться в заяві МЗС КНДР, яку було поширено північнокорейським посольством у РФ.

У документі підкреслюється, що створення ядерної зброї було "всього лише вимушеним заходом самозахисту від ворожої політики та ядерної загрози США відносно КНДР".

Нагадаємо, 13 червня влада КНДР заявила, що Північна Корея зробить воєнним весь плутоній, який має у своєму розпорядженні, а за умови будь-якої блокади країни, змушена буде вжити військових заходів.

Напередодні Радбез ООН прийняла резолюцію з новими санкціями проти Північної Кореї, в якій засуджуються дії КНДР і вказується на неможливість отримання нею статусу ядерної держави.

Документ також передбачає жорсткість збройового ембарго і огляд суден у відкритому морі через підозру в перевезенні заборонених вантажів за згодою країни, під прапором якої йде судно, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея заявила, що не відмовиться від ядерної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі