середа, 14 липня 2010 10:26

Південна Корея захищається від Північної роботами-вартовими

Південна Корея захищається від Північної роботами-вартовими

Південна Корея розмістила на кордоні з КНДР двох патрульних роботів, які повинні будуть вести спостереження за демілітаризованою зоною, повідомляє Defense News. Роботи-вартові здатні самостійно вести спостереження за кордоном, а також виявляти порушників і відкривати по ним вогонь. Машини оснащені системою розпізнавання голосу. Роботи здатні виявляти порушників за тепловим слідом і за допомогою сенсорів руху.

Розміщення роботів на кордоні з Північною Кореєю є частиною програми їхніх випробувань. У випадку, якщо ефективність нових "прикордонників" буде підтверджена, Південна Корея сформує декілька роботизованих підрозділів для контролю за демілітаризованою зоною. Вартість одного робота складає 400 мільйонів вон (330 тисяч доларів). В даний час машини несуть бойове чергування на посту в центральній частині демілітаризованої зони.

Як уточнює AFP, південнокорейські роботи-вартові не володіють автономністю і керуються з контрольного центру оператором. Це необхідно для розпізнавання виявлених цілей. Рішення про відкриття вогню по порушникові приймає оператор - віддавши відповідну команду він може задіювати обстріл мети автоматами або 40-міліметровими гранатами.

В даний час в Південній Кореї ведеться розробка нового різновиду бойового робота, який в перспективі зможе замінити солдатів. Ця машина відрізнятиметься від роботів-вартових більшою автономністю. Інших відомостей про перспективну розробку поки не повідомляється.

Демілітаризована зона, визначена ООН в 1953 році, проходить в районі 38-ої паралелі та відокремлює обидві Кореї одну від одної. Останні декілька років вона служить і як полігон для випробування нового виду озброєнь.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Південна Корея захищається від Північної роботами-вартовими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі