субота, 15 березня 2008 18:21

Письменник Василь Аксьонов вийшов з коми

Письменник Василь Аксьонов вийшов з коми

Відомий російський письменник, госпіталізований в січні з інсультом, вийшов з коми. Він розплющив очі і почав реагувати на зовнішні звуки.

Медики інституту ім. Н.Н. Бурденко упевнені, що це дуже хороші показники - мозок Василя Павловича поступово відновлюється.

Напередодні лікарі відмітили позитивні зміни в стані письменника. Він почав краще дихати, ритм серця трохи стабілізувався. У п"ятницю ж відбулося різке поліпшення. Василь Павлович розплющив очі і навіть намагався повернути голову. "Ми дуже раді за нашого пацієнта, - признався лікар відділення. - Але робити якісь передчасні висновки поки не варто.

Нагадаємо, 5 березня Аксьонов був переведений з відділення реанімації на реабілітацію. Джерело в медичних кругах Москви повідомило, проте, що інсульт привів до достатньо обширного ураження головного мозку, у зв"язку з цим реабілітація займе тривалий термін.

Василь Аксьонов був госпіталізований 15 січня з діагнозом "інсульт" і переніс операцію з приводу тромбу в артерії, близькій до головного мозку. За словами сина письменника Олексія Аксьонова, операція пройшла нормально, але з тих пір його стан тривалий час оцінювався як "стабільно важкий". Письменник був доставлений в 23 міську лікарню, а потім переведений в інститут імені Скліфосовського, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Письменник Василь Аксьонов вийшов з коми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі