пʼятниця, 16 січня 2009 11:19

Пілотом літака, що впав у Гудзон, виявився колишній льотчик ВПС США

Пілот аеробусу A-320, що вдало приводнився на річку Гудзон, Чеслі Б. Саленбергер III (Chesley B. Sullenberger III) виявився випускником Академії ВПС США і колишнім пілотом і інструктором американських військово-повітряних сил, повідомляє AP. У 1970-х роках, знаходячись на службі ВПС, він управляв винищувачами F-4.

57-річний Саленбергер працює в авіакомпанії USAirways з 1980 року, а його льотний стаж складає більше 40 років. Також пілот керує компанією, що дає консультації з техніки безпеки. За повідомленням одного з колег, "Салі" (це дружнє прізвисько пілота) вивчав психологію і знає, як зберегти працездатність екіпажа під час НС.

Аеробус A-320 аварійно сів на Гудзоні 15 січня. Він вилетів з аеропорту "Ла Гуардіа" в Північну Кароліну, проте через хвилину після зльоту пілот повідомив диспетчера, що в двигуни літака потрапили два птахи. Після цього зв"язок з ним урвався.

На борту A-320 знаходилися 155 чоловік, щонайменше 78 з них постраждали, проте про серйозні травми повідомлень не поступало. В більшості випадків причиною госпіталізації стало переохолодження - температура води в Гудзоні на момент аварії складала близько 6 градусів за Цельсієм, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Пілотом літака, що впав у Гудзон, виявився колишній льотчик ВПС США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі