четвер, 10 квітня 2008 13:31

Під землею залишаються 9 пензенських сектантів: двоє "сестер по вірі" померли

Колишні пензенські відлюдники, які нещодавно вийшли з печери, підтвердили факт смерті двох своїх соратників.

"За час нашого перебування під землею ми дійсно поховали в одному з приміщень печери двох віруючих", - сказала одна з сектанток агентству РИА "Новости".

Про те, що в підземному скиті померли двоє жінок – одна через онкологічне захворювання, а інша від "сухого" поста (коли не можна пити воду) - напередодні повідомив журналістам один із затворників Василь Недогон. За його словами, російська влада "чомусь це приховує і нам не дозволяють говорити, що під час нашого перебування у нас померло двоє людей".

За інформацією "Комсомольської правди", офіційно влада заявила, що "взяла до уваги свідчення Віталія Недогона, проте сильно сумнівається в них". Вчора цілий день слідчі Слідчого комітету допитували відлюдників. Перевіряти саму печеру будуть після виходу всіх в"язнів.

Найбільша частина відлюдників вже вийшла на поверхню. Вони розійшлися в думках з приводу "очікуваного кінця світу" і розділилися на три групи: перша - сім жінок, які вийшли 27 березня і поселилися з Петром Кузнєцовим в молельному домі (потім до них приєдналася Інна Вабищевич, що вийшла з двома дітьми), - вважає, що все відбудеться в травні.

Група Недогона - 14 людей (вийшли 1 квітня) - чекає Апокаліпсису на Великдень.

І нарешті, група на чолі з Василем Прокопієвим, яка залишилася під землею, прогнозує кінець світу у червні. Якщо вірити Недогону, то під землею в живих - дев"ять людей.

Втім, в прес-службі облуряду виданню "КоммерсантЪ" заявили, що "поки факт смерті жінок не буде встановлений, а це відбудеться не раніше, ніж всі відлюдники покинуть печеру, ми вважатимемо, що в печері залишається 11 осіб".

Тим часом стан лідера секти Петра Кузнєцова залишається украй важким. За словами завідувача відділенням реанімації пензенської обласної лікарні Андрія Прогрессова, йому була зроблена трепанація черепа і видалена гематома. "Він знаходиться в поверхнево-мозковій комі, і я не можу робити прогнозів щодо його одужання", - каже медик.

Нагадаємо, 3 квітня Кузнєцов був знайдений з проломленою головою в сараї власного будинку. Як основна відпрацьовується версія спроби суїциду. Проте, на думку обласної влади, Петро Кузнєцов став жертвою боротьби за владу в секті. Лікарі теж вважають, що людина не може нанести сама собі такі травми.

Як відомо, в листопаді 2007 року 35 людей сховалися в заздалегідь обладнаному підземному притулку в Пензенській області. Серед них були і маленькі діти. Вони вирішили залишатися там до травня, коли, на їх думку, має наступити "кінець світу". Люди загрожували спалити себе, якщо їх спробують насильно дістати з-під землі.

Відносно лідера затворників Петра Кузнєцова було порушено кримінальну справу. Цілком можливо, що після перевірки інформації про поховання двох відлюдниць в печері порушать нову справу за фактом смерті в"язнів. Це відбудеться, якщо правоохоронні органи знайдуть померлих і причини смерті носитимуть явний кримінальний відтінок (наприклад, "доведення до самогубства або вбивство"). Але якщо смерть виявиться природною, кримінальне переслідування нікому не загрожує, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Під землею залишаються 9 пензенських сектантів: двоє "сестер по вірі" померли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі