пʼятниця, 25 січня 2013 15:12

Перед вакцинацією треба провести алерготест

Перед вакцинацією треба провести алерготест
Фото: unicefukraine.blogspot.com

"Коли синочкові виповнилося три місяці, вирішили його вакцинувати. Повезли  на перше щеплення АКДП — проти дифтерії, коклюшу, правця, полімієліту, гемофільної інфекції та гепатиту. Здали аналізи, виявили анемію. До року підіймали гемоглобін, - каже львів'янка Ірина Дмитрович, 25 років. - Після першого щеплення у дитини піднялася температура до 37,3 градусів. Малюк почав кашляти. Лікар запевнив, що дитина щось підхопила у черзі під кабінетом щеплення. Після другої ревакцинації дитину забрала "швидка". Температура — 39,6, на ручках та ніжках з'явилася червона висипка. Два тижні дитину виходжувала. Реакція лікаря не змінилася: дитина щось підхопила під дверима кабінету у лікарні. Тепер ніяк не можу зважитися, аби повести дитину на третю ревакцинацію."

"Алергічні реакції на вакцину в дітей виникають вкрай рідко, - вважає Ігор Савчак, імунолог Львівської обласної дитячої спеціалізованої клінічної лікарні:  На перше щеплення дитина зреагувала нормально — така температура допустима. Кашель, скоріш за все, підхопив перед, під час чи одразу після вакцинації. Наступного разу це також схоже на інфекцію. Можливо, кір чи краснуха. Перед третьою ревакцинацією дитину слід ретельно обстежити. Здати аналізи, перейти огляд лікаря. Лише медик зможе вирішити, чи потрібно дитину далі вакцинувати."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцини сина Богатирьової заборонили і перевірять

Лікар каже, важливо правильно підготувати дитину до щеплення. Вона має бути здоровою, не перегодованою, напоєною. Треба правильно вибирати вакцину. Її мають зберігати в холодильнику, перед використанням нагріти або потрясти, у правильне місце зробити укол."

Жива вакцина проти поліомієліту не повинна вводитися дітям під час гострих шлунково-кишкових захворювань і в періоді загострень хронічних хвороб. Необхідно вилікувати дитину та прищеплювати лише через 1-1,5 місяця після видужання.

Ослабленим дітям краще робити щеплення вакциною, в якій не міститься протикоклюшевий компонент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імунітет зміцнюють обливанням і сном

Протипоказанням до вакцинації є тяжкі ускладнення від попередньої дози у вигляді анафілактичного шоку; алергія на будь-який компонент вакцини; захворювання нервової системи. Дітям, в яких після попередніх щеплень виникали реакції, проводити алерготест. Його ціна — 300 грн.

Зараз ви читаєте новину «Перед вакцинацією треба провести алерготест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі