неділя, 28 вересня 2008 15:45

Парламентські вибори в Білорусі відбулися - ЦВК

Вибори в нижню палату парламенту Білорусі визнані такими, що відбулися, повідомила глава ЦВК країни Лідія Єрмошина в неділю на прес-конференції в Мінську.

"На 14.00 в Білорусі проголосувало більше 50% громадян. Не можна сказати, що в кожному окрузі проголосувало більше 50% громадян, але в середньому вийшло 50,3%", - сказала вона.

У Білорусі в неділю проходять вибори депутатів нижньої плати парламенту - Палати представників Національних зборів. У виборах беруть участь 264 кандидати по 110 виборчим округам. У деяких округах вибори пройдуть на безальтернативній основі.

У числі кандидатів близько 70 представників опозиції, не дивлячись на те, що багато кандидатів знялися в ході передвиборної кампанії, а ряд опозиційних рухів заявили про бойкот. У числі опозиційних кандидатів лідер Об"єднаної громадянської партії (ОГП) Анатолій Лебедько, дочка одного з лідерів опозиції Олександра Козуліна Ольга, глава партії комуністів Білорусії Сергій Калякін, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Парламентські вибори в Білорусі відбулися - ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі