неділя, 03 травня 2009 10:58

Пандемія свинячого грипу неминуча - ВООЗ

Пандемія свинячого грипу неминуча - ВООЗ
Кількість тих, хто заразилися "новим грипом" в Мексиці досягло 473, 19 хворих померли. Про це в суботу повідомив міністр охорони здоров"я латиноамериканської країни Хосе Анхель Кордова.

За його словами, всього зроблено 1303 вірусологічних аналізів. Захворювання, викликане вірусом A/H1N1, зареєстроване в 18 мексиканських штатах, проте більшість випадків зосереджена в столичному регіоні. Більшість померлих пацієнтів - 14 осіб - жіночої статі, хоча заражаються вірусом чоловіки та жінки приблизно з однаковою частотою.

Як повідомив журналістам глава МВС Мексики Фернандо Гомес Монт, уряд рекомендував політичним партіям відкласти щонайменше до 15 травня всі масові заходи у зв"язку з кампанією, що починається, з підготовки до призначених на 5 липня парламентських виборів. Дата самих виборів поки владою під сумнів не ставиться.

В суботу про перший випадок свинячого грипу заявили в Італії та Ірландії, таким чином кількість країн, куди добрався вірус, виросла до 18. Як повідомляється, італієць вже одужав.

Хворий ірландець сам звернувся до лікаря з симптомами грипу і в даний час проходить амбулаторне лікування антивірусними препаратами в умовах домашнього карантину. Лікарі зв"язалися зі всіма, з ким встиг вступити в контакт хворий після прибуття в Ірландію. Їм рекомендовано не виходити протягом тижня з будинку і вживати ліки впродовж 10 днів.

В найближчий день міністерство охорони здоров"я розішле всім жителям буклети з інформацією про хворобу і поведінку при виявленні відповідних симптомів. Влада також ввела в дію спеціальний телефонний автовідповідач, який повідомляє тим, хто подзвонив, інформацію, що постійно оновлюється, про розвиток ситуації зі свинячим грипом.

Як заявив офіційний представник Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВООЗ) Майкл Райан, немає даних, що свідчать про те, що свинячий грип продовжує розповсюджуватися за межами Північної Америки. Райан високо оцінив роботу, проведену в європейських країнах з профілактики розповсюдження захворювання і заявив, що ситуація знаходиться під контролем.

"Припускаю, що зараз пандемія неминуча, оскільки ми бачимо, що захворювання продовжує розповсюджуватися", - заявив офіційний представник ВООЗ. За словами Майкла Райана, не дивлячись на те, що ситуація знаходиться під контролем, найближчі декілька днів стануть вирішальними в тому, як ситуація розвиватиметься далі.

За словами Райана, ВООЗ вже займається розсилкою необхідних препаратів для лікування захворювання в 72 держави, в основному в країни, що розвиваються. Проте, вочевидь, за межами Мексики випадки захворювання не носять такий серйозний характер.

За матеріалами NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Пандемія свинячого грипу неминуча - ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі