четвер, 25 лютого 2010 18:17

Палеонтологи знайшли найстаріші останки динозаврів

Палеонтологи знайшли найстаріші останки динозаврів

В Американських штатах Колорадо та Юта знайшли одразу 4 черепа нового виду динозаврів. Ці останки стали одними з найстарших, які були знайдені людиною. Всі чотири плазуни жили 105 млн. років тому та належали до травоїдних.

Черепи знайшли палеонтологи Бірмінгемського університету. Тепер вони збираються провести дослідження кожної кістки черепів, які добре збереглися.

Голова експедиції Бріт Брукс заявляє, що такі черепа рідко потрапляють дослідникам. Бо вони гарно збереглися і тут можна вивчити їхні зуби. Раніше вчені вважали, що в великих травоїдних динозаврів були великі та пласкі зуби.

В цих черепів видно, що зуби динозаврів були маленькими та дуже гострими. Дослідники вважають, що тварини ними пережовували рослинність з високих тогочасних дерев.

Всі черепи належали дорослим динозаврам. Вони мали від 8 до 15 метрів заввишки.

Палеонтолог з Київського центру наукових досліджень Олег Смирнов, каже що такі види динозаврів мали короткі ноги, витягнуту шию і маленьку голову. Нові черепи допоможуть також визначити, як здіймалася шия в цих тварин. Вона була до 4 метрів завдовжки. І поки не зрозуміло, як тварина забезпечувала кров"ю голову на такий висоті.

Зараз ви читаєте новину «Палеонтологи знайшли найстаріші останки динозаврів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі