пʼятниця, 05 лютого 2010 13:31

Пернатий динозавр був схожий на курку - вчені (ФОТО)

Вчені вперше встановили як виглядав пернатий динозавр, повідомляє The Times. На їхню думку своїм зовнішнім виглядом він нагадував курку Гамбурзької породи.

Проаналізувавши скам"янілі рештки чотирикрилого плотоядного динозавра, вчені змогли встановити колі деяких пір"їн, що вкривали його крила. Хижак мешкав 47 млн років тому наприкінці Юрського періоду на території сучасного Китаю.

Тіло динозавра було сірого кольору, на крилах і ногах - білі пір"їни з чорними мазками, а на голові - червоно-коричневий "ірокез".

За словами професора Єльського університет (США) Річарда Прама, ця істота не була схожа на горобця чи ворону. Динозавр мав дуже помітне оперення. Кольорові візерунки на кінцівках тварини, які вчені порівнюють зі забарвленням Гамбурзьких курей, ймовірно слугували їм для комунікації - щоб привабити інших динозаврів і захиститися від хижаків.

Результати дослідження додали суттєвого обгрунтування теорії, яка стверджує, що першим динозаврам пір"я слугувало не для польотів. Воно виконувало сигнальну функцію.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Пернатий динозавр був схожий на курку - вчені (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі