понеділок, 14 березня 2022 14:51

Окупанти почали випускати людей з Маріуполя

Окупанти почали випускати людей з Маріуполя
Маріуполь на межі гуманітарної катастрофи. Фото: Маріупольська міська рада

Російські окупанти дотримуються тиші та почали випускати цивільне населення з Маріуполя.

Про це у Facebook повідомив радник місцевого міського голови Петро Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Недопуск гуманітарного конвою в Маріуполь - особиста вказівка Путіна

"Станом на зараз понад 50 приватних авто вже пройшло з м.Бердянськ та рухається в напрямку Запоріжжя. Станом на зараз проходження блокпостів не викликає проблем", - написав він.

Гуманітарний коридор для приватного транспорту організовано за маршрутом Маріуполь - Мелекіне - Портовське - Мангуш - Бердянськ - Запоріжжя.

"Ми не можемо офіційно гарантувати безпеку по напряму цього коридору. Але це єдиний коридор, який має офіційне погодження, і який фактично працює на сьогодні. Саме тому інформуємо про можливість скористатись інформацією в разі самостійного прийняття рішення про евакуацію власним транспортом", - додав Андрющенко.

Маріупольська міська рада повідомляє, що станом на 13:00 з Маріуполя по дорозі до міста Бердянськ вдалося виїхати більш як 160 приватним автівкам.

"Відомо, що маріупольці, які виїхали на власних авто, вже пройшли Бердянськ та продовжують рухатися в напрямку Запоріжжя. Також є підтвердження, що на даний час по встановленому гуманітарному коридору дотримується режим тиші", - йдеться у повідомленні.

Наступні тижні стануть вирішальними в російсько-українській війні. Зокрема, окупанти вдаватимуться до нових кроків із захоплення міст. Росіяни робитимуть все можливе, щоб узяти Маріуполь. Імовірно, після цього вороги рухатимуться в обхід Миколаєва на Схід. Вони намагатимуться взяти в оточення східне угруповання українських військ.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти почали випускати людей з Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі