понеділок, 04 липня 2022 19:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти пішли в атаку на Харківщині. ЗСУ дали відсіч

Окупанти пішли в атаку на Харківщині. ЗСУ дали відсіч
ЗСУ відбили ворожий штурм на Харківщині. Фото: eastnews.ua

Українські воїни жорстко припинили штурмові дії російських окупантів в напрямку населеного пункту Соснівка на Харківському напрямку. Загарбників відкинули назад.

Вороги з артилерії обстріляли Харків та населені пункти на північ, північний схід та схід від нього. З авіації били біля Петрівки, повідомляє Генштаб у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої на Харківщині: ЗСУ придушили штурм окупаційних військ

Щоб завадити забезпеченню підрозділів Сил оборони, загарбники дистанційно мінували місцевість неподалік Черкаських Тишків. На напрямку триває контрбатарейна боротьба.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв райони населені пункти Василівське, Білопілля та Атинське Сумської області.

Білоруські військові продовжують будувати оборонні позиції біля кордону з Україною.

Російські військові продовжують вести наступальні операції на північ від Харкова. Це вказує на те, що Кремль має амбіції щодо територій, крім Донецької та Луганської областей, вважає американський Інститут вивчення війни (ISW).

Росія може спробувати ще раз піти в наступ на Харківщину, оскільки регіон і обласний центр є принциповою метою для російських військ. Водночас Харків і область готові до можливого наступу росіян.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти пішли в атаку на Харківщині. ЗСУ дали відсіч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі