пʼятниця, 09 вересня 2022 17:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти крадуть велосипеди, щоб тікати від ЗСУ – розвідка

Окупанти крадуть велосипеди, щоб тікати від ЗСУ – розвідка
Російські загарбники неорганізовано відступають з фронту. Фото: eastnews.ua

Від українського контрнаступу окупанти тікають на вкрадених велосипедах і просять допомоги в Червоного Хреста.

Росіяни з 202-го окремого мотострілецького полку відійшли з позицій у Харківській області й перемістились у найближчу лісосмугу. Підрозділ не має командирів і зв'язку, повідомляє Головне управління розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це лише початок" – у Зеленського інтригують добрими новинами з фронту

"Зараз телефонують рідним з проханнями зв'язатися з командуванням і з'ясувати, куди їм рухатися далі. Деякі просять дружин звертатися на гарячі лінії міністерства оборони Росії та Червоного Хреста з вимогою вивести їх з території України", – ідеться в повідомленні.

На Харківському напрямку окупанти намагались обстрілювати позиції ЗСУ з танків і важкої вогнеметної системи "Солнцепек". Зазнали серйозних втрат, залишили позиції та малими групами дезорганізовано відійшли. Скаржаться на брак боєкомплекту й техніки. Щоб тікати, відбирають у місцевих велосипеди й моторолери. Багато військових ідуть пішки.

"На Дніпропетровському напрямку ворог намагається утримати позиції. Але наростає невдоволення новим підкріпленням. Більшості "новобранців" 55-60 років", – повідомляють у ГУР.

У Херсонську область з Росії завезли нових солдатів. Але вони категорично відмовляються наступати.

Припинив своє існування 237-й гвардійський десантно-штурмовий полк РФ. Усі військовослужбовці ліквідовані чи поранені.

"Водночас у пропагандистських російських ЗМІ поширюється інформація про те, що контрнаступ ЗСУ – це фейкова "піар-акція". Кремлівська пропаганда намагається переконати своїх громадян, що всі повідомлення про контрнаступ – "показовий виступ" для Європи й цивілізованого світу. А все надане західне озброєння і військова техніка продані невідомим покупцям", – підсумували в розвідці.

Контрнаступ українських військових у Харківській області в розпалі. Наші Збройні сили звільняють "велику кількість" населених пунктів. Водночас противник через страх тікає. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Збройні сили України на південному сході Харківської області використовують передислокацію російських сил на південь, щоб провести ефективний контрнаступ на північний захід від Ізюма. Таким чином українським захисникам вже вдалося відвоювати 400 кв. км Харківщини.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти крадуть велосипеди, щоб тікати від ЗСУ – розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі