пʼятниця, 09 вересня 2022 11:26

Спецтема: Війна Росії проти України

"ЗСУ звільняють населені пункти. Росіяни тікають" – Синєгубов про ситуацію на Харківщині

"ЗСУ звільняють населені пункти. Росіяни тікають" – Синєгубов про ситуацію на Харківщині
На Харківщині налякані росіяни тікають і розпускають деякі підрозділи – ОВА. Фото: Генштаб ЗСУ

Контрнаступ українських військових у Харківській області у розпалі.

Наші Збройні сили звільняють "велику кількість" населених пунктів. Водночас противник через страх тікає. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у відеозверненні 9 вересня, передає Gazeta.ua.

"Ворог дійсно деморалізований під впливом наших ЗС. Остерігаючись зустрічі віч-на-віч із нашими воїнами, тікає. Деякі військові підрозділи (ворога. – Gazeta.ua) саморозпускаються", – сказав чиновник.

Наголосив, що наші захисники "дуже мотивовані" і чекали на контрнаступ.

"Вони мотивовані смертями наших цивільних людей, наших дітей, і не залишать ворогу жодного шансу", – запевнив голова ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ захопили в полон російського генерал-полковника – журналіст

За його словами, український контрнаступ "має значні успіхи" на Балаклійському та на інших напрямках, але зараз говорити про це ще рано.

В останні дні ворог збільшив інтенсивність ракетних ударів та ударів з реактивних систем залпового вогню по Харкову та населених пунктах області. Є жертви серед цивільного населення. Під вогнем Богодухівський район, Чугуївський та інші.

"Закликаю усіх бути максимально обережними. Активізація окупантів пов'язана перш за все з успіхами ЗСУ, які зараз звільняють територію області", – наголосив чиновник.

На деокупованих територіях Харківщини ще триває зачистка. У звільнені населені пункти повертається поліція та інші служби, відновлюється робота органів державної влади, надається допомога населенню. Найближчим часом розпочнеться відновлення інфраструктури та підготовка до зими, підсумував Синєгубов.

Збройні сили України на південному сході Харківської області використовують передислокацію російських сил на південь, щоб провести ефективний контрнаступ на північний захід від Ізюма. Таким чином українським захисникам вже вдалося відвоювати 400 кв. км Харківщини.

Українські воїни записали відео з міста Балаклія у Харківській області. Відео опублікував президент Володимир Зеленський 8 вересня. "Все на своїх місцях. Прапор України у вільному українському місті під вільним українським небом! Дякую! Пишаюся! Бережіть себе! До перемоги! Слава Україні!" – заявив глава держави.

Зараз ви читаєте новину «"ЗСУ звільняють населені пункти. Росіяни тікають" – Синєгубов про ситуацію на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі