четвер, 19 листопада 2009 10:40

Обаму не засмучує невиконання своєї обіцянки

Обаму не засмучує невиконання своєї обіцянки

Президент США Барак Обама заявив, що дату закриття в"язниці на військовій базі в Гуантанамо доведеться перенести з січня 2010 року на пізніший час.

Обама не уточнив, коли саме в"язниця буде закрита, проте заявив, що це відбудеться в 2010 році. Ліквідація протягом року в"язниці для особливо небезпечних злочинців, яка розташована на американській військовій базі на Кубі, була однією з головних обіцянок Обами при вступі на президентський пост.

Американський президент зробив заяву по Гуантанамо під час свого азіатського турне. Він уточнив, що "не засмучений" необхідністю перенести терміни закриття в"язниці, оскільки спочатку знав, що це буде складно зробити.

Як відзначає видання, рішення Обами не стало несподіваним, оскільки високопоставлені чиновники Білого дому вже неодноразово натякали на неможливість закрити в"язницю в зазначені терміни. Адміністрація так і не вирішила, що робити з тими ув"язненими, проти яких немає достатньої кількості вагомих доказів.

Раніше Білий дім закликав зарубіжні країни забрати ув"язнених Гуантамо і провести судові процеси над ними, проте підтримки ця ініціатива не отримала. В даний час у в"язниці перебуває близько 225 підозрюваних в тероризмі.

За первинним планом адміністрації, судові процеси над ув"язненими повинні були пройти на території США. Проте в Америці цю пропозицію зустрів значний опір - багато політиків виступили проти доставки на американську землю небезпечних терористів. Крім того, в умовах браку доказів цивільні і військові суди не матимуть підстав для засудження підозрюваних в тероризмі, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Обаму не засмучує невиконання своєї обіцянки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі