середа, 13 січня 2010 18:15

Обамі потрібно ще $33 млрд на війну

Обамі потрібно ще $33 млрд на війну

Адміністрація Барака Обами попросить у Конгресу США 33 мільярди у вигляді додаткового фінансування непопулярних кампаній в Афганістані та Іраку. Запит буде поданий законодавцям в лютому, одночасно з проектом рекордного бюджету Пентагону на 2011 рік.

Про бюджетні плани адміністрації на період до 2015 року в понеділок, 11 січня, і вівторок були проінформовані високопоставлені американські воєначальники.

Передбачається, що додаткове фінансування переважно піде на розвиток війни в Афганістані: в кінці минулого року Обама представив план щодо збільшення американської військової присутності в цій країні.

Що стосується бюджету міністерства оборони на 2011 рік, його точний об"єм поки не названий, але військові вважають, що вперше буде перевищена відмітка в 700 мільярдів доларів. Воєначальники були також заздалегідь ознайомлені з "Чотирирічною оборонною доповіддю" (Quadrennial Defense Review) - стратегічним документом, який буде представлений Конгресу 1 лютого. Відомо, що одним з пріоритетів в доповіді названо активне використання безпілотних літальних апаратів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Обамі потрібно ще $33 млрд на війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі