вівторок, 22 грудня 2009 12:33

Боротьба з тероризмом обійшлась США у трильйон доларів

Боротьба з тероризмом обійшлась США у трильйон доларів
Розходи США на боротьбу з тероризмом у світі з вересня 2001 року вже перевищили 1 трильйон доларів.

Про це повідомили аналітики з Дослідницької служби Конгресу після того, як президент Барак Обама підписав законопроект про військовий бюджет країни на 2010 фінансовий рік, передає ІТАР-ТАРС.

При цьому експерти враховували не лише безпосередні асигнування на війни в Іраку і Афганістані, а й довгострокові контракти з підрядними організаціями на постачання озброєнь і техніки, будівництво військових об"єктів, лікування поранених, допомогу родинам загиблих і ветеранам, заходи із захисту континентальної частини США, охорона посольств, дослідження та інші програми.

Згідно з дослідженням США витратили 748 мільярдів доларів як витрат, пов"язаних з операцією в Іраку, а також 300 млрд. доларів - пов"язаних з війною в Афганістані.

Нагадаємо, нинішній глава Білого дому Барак Обама неодноразово заявляв, що Аль-Каїда як і раніше планує напади на Сполучені Штати. За його словами, однією з головних цілей США в боротьбі з тероризмом є знищення формувань Аль-Каїди на кордоні Афганістану з Пакистаном.

Раніше Обама підписав законопроект про виділення 626 млрд дол на потреби американського військового відомства у 2010 фінансовому році.

У цю суму, призначену для Пентагону, включено 128 млрд дол на продовження військових операцій в Іраку і Афганістані.

Напередодні цей законопроект схвалив сенат США. За підтримку даного законопроекту проголосували 88 осіб, проти - тільки 10. Новий закон припиняє фінансування частини оборонних проектів.

Нагадаємо, бюджет Пентагону в 2009 році становив 612 млрд доларів. Для порівняння, уряд РФ у 2009-2011 році на держоборонзамовлення з бюджету виділив чотири трильйони рублів, а загальний оборонний бюджет Китаю в 2009 році склав 70,2 млрд. доларів.

За матерiалами: NEWSru, РБК.

Зараз ви читаєте новину «Боротьба з тероризмом обійшлась США у трильйон доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі