пʼятниця, 15 серпня 2008 12:32

Новий президент Парагваю відмовився від зарплати

Новий президент Парагваю Фернандо Луго напередодні своєї призначеної на п"ятницю інавгурації оголосив, що відмовляється від зарплати і виконуватиме обов"язки глави держави безоплатно.

Також колишній єпископ, який зняв з себе сан заради заняття політикою, заявив, що має намір жити не в президентській резиденції, а в своєму власному будинку. Прихильники Луго, які слухали мову президента на стадіоні, сприйняли його заяви із захопленням.

57-річний Фернандо Луго, як відзначають журналісти, зберігає аскетизм навіть в одязі. Він ходить в сандалях і уникає носіння краваток.

Луго виграв президентські вибори в квітні 2008 року, набравши 39,2 відсотка голосів. Він став першим більш ніж за 60 років президентом Парагваю, який не належить до національно-республіканської асоціації "Колорадо".

Луго відмовився від сану єпископа після початку політичної кар"єри, проте католицька церква Парагваю визнала відмову неправомірною. Лише після того, як Луго обрали президентом, Ватикан ухвалив безпрецедентне рішення про зняття сану. До цього католицьким духовним особам такого високого рівня, як єпископ, ще ніколи не дозволяли повернутися в світське життя, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Новий президент Парагваю відмовився від зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі