четвер, 15 вересня 2022 00:15

Нове дослідження розвіяло міф про негативний вплив вечері на схуднення

Нове дослідження розвіяло міф про негативний вплив вечері на схуднення
Обмежувати себе у вечері заради схуднення не варто – британські вчені. Фото: pixabay.com

Споживання ситного сніданку і, зрештою, відмова від вечері не впливає на схуднення.

Такого висновку дійшли британські дослідники з Абердіна та Суррея, пише НВ.

Вони провели незалежне дослідження ефективності двох різних режимів харчування. У дослідженні брали участь люди з надмірною вагою та без метаболічних проблем. Їх розділили на дві групи. Одна споживала найбільшу кількість калорій на сніданок, а інша на вечерю. Обідали однаково.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому глютен шкідливий для організму. Які продукти можна вживати на дієті

Протягом усього експерименту вчені стежили за показниками метаболічного здоров'я і ваги, але не виявили жодної різниці у двох групах. І учасники, що добре снідали, і ті, хто поживно вечеряв, мали однакові показники рівня інсуліну, ліпідів і глюкози в крові. Худли вони теж з однією швидкістю.

При цьому любителі сніданків казали, що почуваються ситими протягом дня. Отже, звичка снідати корисна для власного комфорту.

"Хронохарчування залишається захопливою областю досліджень, і з'являється все більше доказів того, що час вживання їжі може відігравати важливу роль у покращенні здоров'я багатьох людей. Проте наші останні дослідження показують, що час дня, коли ви їсте найбільше, не такий важливий для схуднення, як вважалося раніше", – пишуть автори дослідження.

Ведуча Маша Єфросініна зізналася, як їй вдається тримати себе у формі. Медійниця відкрила для прихильників режим харчування та розповіла про інтервальне голодування.

Зараз ви читаєте новину «Нове дослідження розвіяло міф про негативний вплив вечері на схуднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі