четвер, 05 червня 2008 18:08

Ніколя Саркозі прощається з Ів Сен-Лораном (ФОТО)

Близько тисячі шанувальників знаменитого французького кутюр"є Ів Сен-Лорана прийшли в четвер до церкви Сен-Рош в центрі Парижа, щоб проводити в останню дорогу одного з найвидніших діячів моди 20 століття, передають французькі ЗМІ.

Панахида по Сен-Лорану, який помер в неділю у себе удома в Парижі у віці 71 року, почнеться близько 16.00 (18.00 за київськ.) і продовжиться дві години. Поряд з церквою на вулиці Сент-Оноре, рух по якій перекритий, встановлений екран, на якому транслюються останні покази модельєра haute couture. Публіка зустрічає вихід Іва Сен-Лорана на подіум оплесками.

На церемонію прощання з останнім з покоління великих кутюр"є, в яке входили Коко Шанель і Крістіан Діор, вже прибувають імениті гості: модельєри Кензо Токада, Джон Гальяно, Юбер де Жіванши, Крістіан Лакруа, актор Паскаль Грегорі, колишня перша леді Франції Бернадет Ширак та інші.

Участь в панахиді можлива тільки запрошеннях, оскільки церква Сен-Рош може вміщати всього 800 людей.


Також попрощатися з Сен-Лораном приїхав і президент Франції Ніколя Саркозі разом зі своєю дружиною екс-моделлю Карлою Бруні, яка була однією з улюблених манекенниць кутюр"є. Для того, щоб глава держави зміг взяти участь в церемонії, вона спеціально була перенесена на один день вперед.

Пам"ять Сен-Лорана урочистою промовою вшанує його друг і партнер по створенню будинку моди Yves Saint Laurent П"єр Берже, який був супутником кутюр"є впродовж 50 років. Одна з муз генія, Катрін Денев прочитає поему Вольта Вайтмана.

На похоронах повинна буде бути присутньою і його 95-річна мати Люсьєн, яка була головним джерелом натхнення модельєра, повідомляє РІА Новости.


Фото: Reuters.
Зараз ви читаєте новину «Ніколя Саркозі прощається з Ів Сен-Лораном (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі