субота, 01 липня 2023 14:20

"Ніхто не має нашого досвіду": Зеленський сказав, чим Україна допоможе НАТО

"Ніхто не має нашого досвіду": Зеленський сказав, чим Україна допоможе НАТО
Президент Володимир Зеленський переконаний, що НАТО не зможе обійтись без України. Фото: president.gov.ua

Досвід та стратегії, які українська армія встигла відпрацювати у ході розв'язаної Росією війни, є безцінним.

Тому НАТО не зможе обійтись без України, переконаний президент Володимир Зеленський. Про це він сказав в інтерв'ю ElMundo.

Він розповів, яким досвідом ЗСУ можуть доповнити сили НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ в найближчі два тижні покажуть результати на фронті – Зеленський

"Наші висновки після війни будуть дуже корисними для всіх партнерів Альянсу, наприклад, як захистити міста від російських ракет. Ніхто не має нашого досвіду. Інший приклад: багато країн мають невеликі армії, але ми, маючи нашу велику армію, можемо їм допомогти та розгорнути сили на їхніх кордонах для захисту. Без України НАТО не повноцінне. Є країни, які не впевнені, чи належать вони до НАТО, але ми на 100% належимо", ‒ зазначив Зеленський.

Він також подякував НАТО за допомогу, яку Альянс вже надав Україні.

За словами президента, завдяки спільним зусиллям ЗСУ навчилися ремонтувати західну зброю, розробляти безпілотники, й навіть морські дрони, щоб захистити узбережжя.

Наступні тижні будуть дуже активними. Починається надзвичайно важливий період зовнішньої політики. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

Президенту Володимиру Зеленському "немає сенсу й не буде часу їхати" до Вільнюса на саміт НАТО, якщо там "не буде результату". Лідери Альянсу повинні показати свою мужність щодо України. Про це cказав заступник керівника Офісу президента, дипломатичний радник Зеленського Ігор Жовква.

Зараз ви читаєте новину «"Ніхто не має нашого досвіду": Зеленський сказав, чим Україна допоможе НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі