понеділок, 09 червня 2008 13:04

Нігерійські бойовики захопили судно: на борту 8 військових моряків

Нігерійські бойовики в понеділок захопили судно з вісьмома військовими моряками на борту, повідомило агентство Ассошиейтед Прес з посиланням на представників військового відомства Нігерії.

Напад було скоєно в дельті Нігера. За інформацією нігерійських військових, судно гарантувало безпеку нафтових компаній, які працюють в регіоні. наразі інформації про стан викрадених моряків, місцезнаходження судна і умови бойовиків немає.

Викрадання людей з метою викупу часто стаються в багатій нафтою долині річки Нігер. Більше 200 іноземців, в основному працівників нафтової галузі, було викрадено в цьому районі країни з початку 2006 року, проте в останні місяці бойовики брали в заручники в основному громадян Нігерії.

Крім того, бойовики регулярно здійснюють напади на нафтові об"єкти в Нігерії. На початку травня концерн Royal Dutch Shell був змушений припинити частину виробництва у зв"язку з черговою диверсією бойовиків.

Нігерія є найбільшим виробником нафти на африканському континенті і експортує близько 2,5 мільйонів барелів сирої нафти на день, проте напади MEND та інших збройних угрупувань в дельті річки Нігер з 2006 року знизили нафтовий експорт на 20%, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Нігерійські бойовики захопили судно: на борту 8 військових моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі