середа, 06 лютого 2008 09:16

Нерегулярні фізичні заняття швидко призводять до ожиріння

На думку дієтологів Національної лабораторії Лоуренса Беркелея (США), нерегулярні фізичні заняття з тривалими перервами призведуть до швидшого накопичення зайвих кілограмів, ніж тоді, коли людина взагалі не займається спортом.

Крім того, від такої зайвої ваги надалі важче позбутися. Для ефективного схуднення необхідно залишатися фізично активним весь рік, протягом багатьох років і уникати сезонного "перепочинку", як, наприклад, під час відпустки, вихідних або зимового періоду.

Фахівці відзначили, що люди, які щонеділі інтенсивно займалися бігом і потім раптово переставали тренувати своє тіло, швидко набирали вагу. За словами дослідників, вага таких відпочиваючих фізкультурників ставала навіть в чотири рази більше, ніж до початку фізичних занять і таким чином вони ніяк не покращували своє здоров"я.

Для отримання таких результатів були проаналізовані дані про 17 тисяч 280 чоловіках і 5 тисячах 970 жінках. Експерти підкреслюють, що всі вигоди фізичної активності можуть бути перекреслені, якщо ви лінуєтеся або у вас немає часу займатися зарядкою, спортом або аеробікою послідовно і достатньо часто, повідомляють Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Нерегулярні фізичні заняття швидко призводять до ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі