субота, 25 червня 2022 16:34

"Не хотів залишати бойових побратимів у Маріуполі": "азовець" розповів про пережите

"Не хотів залишати бойових побратимів у Маріуполі":  "азовець"  розповів про пережите
Боєць "Азову" розповів про пережите у Маріуполі. Фото: Скріншот

Під час боїв за Маріуполь українські військові допомагали місцевому населенню, яке не змогло евакуюватися, продовольством.

Про це розповів боєць полку "Азов" Олег із позивним "Галерея" в інтерв'ю "Радіо Свобода". Під час оборони Маріуполя він отримав важке поранення та був евакуйований з Азовсталі.

За словами військового, під час тривалої облоги маріупольцям вже не було де брати їжу.

"Нам тоді ще привозили їжу хоч якусь. Ми собі залишили по тарілці, а все інше віддали цивільним, всі наші сухпаї, шоколадки... Якби ми їм не допомагали, тоді я не розумію, з якої причини я ношу цю форму", - розповів Олег.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Танці на кістках". Росіяни перетворять територію Азовсталі на місце відпочинку

Український захисник зазначив, що на Азовсталі всі військові розуміли ситуацію і змирилися з тим, що буде, адже концентрація сил ворога в рази перевищувала їхні. Попри це кожен військовий виконував свою роботу і знав, що якби не вони, то вороги були б вже у Києві.

Чоловік був тяжко поранений, потрапивши в засідку ворога, втратив побратима. Цивільні довезли його до позицій українських військових, чим врятували йому життя.

31 березня пораненого бійця евакуювали з Маріуполя гелікоптером. За словами "Галереї", він не хотів залишати бойових побратимів у Маріуполі.

Попри зламаний таз, множинні поранення та незавершену реабілітацію, 3 червня воїн повернувся в стрій.

2439 захисників Азовсталі майже місяць перебувають у російському полоні. 20 травня командир полку "Азов" підполковник Денис Прокопенко заявив, що вище військове керівництво України віддало наказ про збереження життя і здоров'я військовослужбовців гарнізону та припинення оборони Маріуполя. Де саме утримують українських воїнів і в яких умовах, зараз невідомо.

Російські окупанти передали перші тіла українських захисників, які загинули на Азовсталі. Обмін відбувся 4 червня на лінії фронту в Запорізькій області у форматі 160 на 160.

Щонайменше 52 із цих тіл вважаються рештками бійців полку "Азов". Тіла бійців вже привезли до госпіталю в Києві. Там проводять аналіз ДНК для ідентифікації, повідомив екскомандир "Азова" Максим Жорін.

15 червня до Києва привезли тіла ще 64 загиблих українських захисників з Азовсталі.

Зараз ви читаєте новину «"Не хотів залишати бойових побратимів у Маріуполі": "азовець" розповів про пережите». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі