понеділок, 08 лютого 2010 11:06

Назвали імена й телефони людей, які пропонували гроші за голос

Назвали імена й телефони людей, які пропонували гроші за голос

Про підкуп виборців Партією регіонів у Полтаві заявляє Полтавський обласний виборчий штаб Юлії Тимошенко. На виборчій дільниці N24 (територіальний виборчий округ N146), яка розташована в приміщенні Аграрної академії, затримали трьох чоловік.

"При собі в них були зняті на фотоапарати та мобільні телефони бюлетені з відмітками навпроти кандидата від Партії регіонів Віктора Януковича", - говорить заступник керівника обласного штабу Олександр Залужний.

"Їх затримали спостерігачі. Перевірку проводили слідчі Служби безпеки України. Я спілкувався зі слідчими, кажуть, ті люди назвали конкретні імена і телефони людей, які пропонували їм гроші за голос", - продовжує він.

Матеріали перевірки СБУ передала до обласної прокуратури.

"Ми зафіксували порушення. Факт підкупу має встановити суд, - зауважує Олександр Залужний. - За такі дії законодавством передбачена відповідальність до трьох років позбавлення волі. Якщо суд доведе факт, ми можемо вимагати скасування результатів виборів на цій дільниці".

Дніпропетровський штаб БЮТ теж звинувачує Партію регіонів у підкупі близько 500 тисяч виборців області. Кажуть, "регіонали" організували масштабний підвіз виборців до дільниць і в автобусах видавали гроші за голос.

Вінничанка 19-річна Анна Романенко сфотографувала на мобільний свій бюлетень із поміткою за Юлію Тимошенко. Коли міліціонер попросив скласти письмове пояснення, дівчина розплакалася і сказала, що голосує вперше і зняла бюлетень на пам"ять. Романенко фото з мобільного видалила. Після складання пояснення її відпустили.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Назвали імена й телефони людей, які пропонували гроші за голос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі