понеділок, 21 квітня 2008 12:35

Найстаріша людина на Землі відсвяткувала 115-й день народження (ФОТО)

Американка Една Паркер, що вважається найстарішою людиною в світі, в неділю відсвяткувала свій 115-й день народження.

У серпні минулого року після смерті мешканки Японії, яка була старша за неї на чотири місяці, Паркер офіційно стала найстарішою людиною за версією "Книги рекордів Гіннесу".

За даними GerontologyResearchGroup, каліфорнійської організації, яка перевіряє повідомлення про довгожителів, зараз живуть 75 людей - 64 жінки і 11 чоловіків, які старші 110 років.

Пані Паркер, яка народилася 20 квітня 1893 року, залишилася овдовілою в 1938 році після того, як від інфаркту помер її чоловік Ерл. Вона пережила своїх двох синів - Кліффорда і Ерла молодшого, проте у неї залишилися п"ять внуків, 13 правнуків і 13 праправнуків.

"Ми не знаємо, чому вона так довго живе. Але вона завжди була спокійною і худою, може бути в цьому відповідь", - говорить її 59-річний внук Дон Паркер.

Два роки тому дослідники феномена довгожителів з університету Бостона узяли у Паркер зразки крові. Тепер її ДНК разом з ДНК ще приблизно ста чоловік, які дожили до 110 років, зберігається в базі даних для аналізу.

"Ми сподіваємося, що вони допоможуть нам знайти невловимий "Святий Грааль" в нашій області - гени, що  сприяють довгожительству", - говорить керівник проекту Том Перлс.

У минулу п"ятницю в будинку престарілих в місті Шелбівіль (Індіана) відбулося святкування дня народження Паркер. На честь іменинниці родичі і гості випустили в небо 115 повітряних куль, повідомляє Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Найстаріша людина на Землі відсвяткувала 115-й день народження (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі