вівторок, 03 квітня 2012 13:46

Найсильніший за 50 років ураган лютує в Токіо

Найсильніший за 50 років ураган лютує в Токіо
Тайфун має закінчитися до вечора. Фото: animeonline.su

До Токіо наближається найсильніший з 1959-ого року ураган, метеорологи попереджають про цунамі. Як повідомляє метеорологічна служба Японії, яку цитує Газета.ru, сила вітру урагану досягає 117 кілометрів на годину.

У місті скасовано близько 600 авіарейсів, зупинено рух на ряді залізничних магістралей. Через ураган, що насувається на столицю Японії з південного заходу, закрито безліч офісів, тисячі співробітників компаній відпущені з роботи.

У метеорологічній службі Японії мешканців тихоокеанського узбережжя попередили про можливість виникнення хвиль висотою до 10 метрів.

Відзначається, що нинішній ураган не є тайфуном, оскільки він сформувався через різницю температур повітряних мас, а не води.

Очікується, що вітер в японській столиці ослабне до 21.00 3 квітня за місцевим часом (17.00 за київським часом). Складні метеоумови, згідно з прогнозами, збережуться в Японії протягом ще чотирьох днів.

Зараз ви читаєте новину «Найсильніший за 50 років ураган лютує в Токіо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі