неділя, 20 липня 2008 17:20

Найдосконалішу яхту в світі купив росіянин

Російський мільярдер, засновник МДМ-банку Андрій Мельниченко став володарем унікальної яхти, здатної розрізати арктичні льоди і перетинати Атлантику менш ніж за сім днів, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на газету "Санді таймс".

Назва яхти гранична лаконічно - "А" - і відображає любов бізнесмена до своєї дружини, колишньої власниці титулу "Міс Югославія" Александрі.

По дизайну унікальна яхта вартістю 200 мільйонів фунтів стерлінгів нагадує одночасно військовий корабель часів Першої світової війни і підводний човен. Гостра як бритва носова частина корабля, що відкриваються як раковини відсіки для швидкісних катерів, гладкий корпус, що не дозволяє піратам навіть думати про те, щоб підійнятися на яхту, - все це плоди фантазії знаменитого французького дизайнера Філіпа Старка.

"Технологічно це найбільш досконала приватна яхта в світі з принципово новим дизайном, який дозволяє їй йти на 25 вузлах, не утворюючи хвиль, перший зразок подібного дизайну морських яхт", - заявив представник Мельниченка.

На яхті встановлена система управління, розроблена компанією Rolls-royce, - саме вона дозволяє кораблю рухатися з небаченою для приватних яхт швидкістю.

Внутрішня зовнішність яхти по розкоші не поступається зовнішній: вікна від підлоги до стелі, мармурові підлоги у ванній кімнаті, ліфт, спортзал, їдальня із столом на 16 чоловік і ліжко, на якому легко можуть уміщатися десять чоловік, срібні прикраси на стінах і вертолітний майданчик на палубі. Підлога одного з трьох басейнів абсолютно прозора, так що плаваючі в ньому зможуть побачити тих, хто танцюватиме в бальному залі на нижньому поверсі, що в звичайні дні служить гаражем для катерів.

На яхті передбачено шість гостьових апартаментів, так що господарі зможуть одночасно приймати до 14 родичів і друзів.

Крім того, на "А" достатньо місця для 37 чоловік екіпажу і п"ятьох особистих помічників Мельниченка.

Фахівці з приватного мореплавання вже називають яхту росіянина "найнеймовірнішою яхтою в сучасній історії".

За матеріалами: SundayTimes, РІА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Найдосконалішу яхту в світі купив росіянин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі