пʼятниця, 09 березня 2007 11:41

Найбільш екологічний хмарочос світу зведуть у Нью-Йорку

Хмарочос Bank of America Tower, який будується в Нью-Йорку, стане найбільш екологічним у світі. Після закінчення будівництва він отримає вищий, "платиновий" рейтинг від Американської ради з екологічного будівництва. Крім того, будівля, поки добудована до 28 поверху, стане однією з найвищих, поступаючись лише декількома метрами Empire State Building.

Вартість проекту, розробленого архітектором Робертом Фоксом складає 1,2 мільярда доларів. На відповідність екологічним нормам буде витрачено 2-3 відсотки цієї суми. Очікується, що ці витрати окупляться за два роки за рахунок економії енергії.

У будинку будуть величезні вікна і скляні стіни, що допомагають заощадити на рахунках за світло. На даху розмістять збирачі дощової води, яка змішуватиметься з уже використаною, а також із конденсатом. Підігрів здійснюватиметься за допомогою гарячого повітря під підлогою. Біля входу розташована стоянка для велосипедів, яка дозволить постояльцям використовувати найбільш екологічний вид транспорту. При цьому автостоянки в будинку не буде.

Половину цементу, використовуваного при зведенні будівлі, вдалося замінити на шлак, що також позитивно вплинуло на навколишнє середовище - на цементні фабрики припадає 8% всіх викидів вуглекислого газу.

Власники будівлі, сімейство Дерст, яке займається нерухомістю з 1915 року, сподіваються, що екохмарочос стане прикладом для решти всіх будівельників, повідомляє  Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Найбільш екологічний хмарочос світу зведуть у Нью-Йорку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі