середа, 08 листопада 2023 00:29

На заяви Фаріон відреагували в університеті, де вона викладає

На заяви Фаріон відреагували в університеті, де вона викладає
Екс-нардепка Ірина Фаріон відзначилася скандальними докорами воїнам полку "Азов". Фото: inlviv.in.ua

В Національному університеті Львівська політехніка заявили, що не несуть відповідальності за висловлювання своїх працівників поза навчальним закладом.

Так у виші відреагували на скандальні заяви колишньої нардепки Ірини Фаріон, яка там викладає, повідомляють Факти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пані фУріон, ідіть в ср*ку": військові та зірки відреагували на скандальні заяви мовознавиці

В університеті діє кодекс корпоративної культури, який визначає моральні принципи, правила та норми спілкування і поведінки учасників академічної спільноти. Але поза закладом адміністрація не несе відповідальності за дії та слова працівників.

Водночас у Львівській політехніці звернули увагу, що кожен воїн, який захищає народ, попри віросповідання та мову спілкування, заслуговує найвищої поваги.

В одному з корпусів Львівської політехніки почали з'являтися плакати з вимогою відреагувати на скандальні заяви Фаріон і звільнити викладачку.

Українська мовознавиця, докторка філологічних наук та екс-нардепка Ірина Фаріон відзначилася скандальними докорами воїнам полку "Азов", які розмовляють російською мовою.

Зокрема, вона заявила, що не вважає російськомовних воїнів українцями і патріотами, назвавши захисників збродом. Це викликало негативну реакцію в суспільстві.

Зараз ви читаєте новину «На заяви Фаріон відреагували в університеті, де вона викладає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі