субота, 23 квітня 2022 12:22

На Великдень росіяни можуть посилити кібератаки

На Великдень росіяни можуть посилити кібератаки
Ворог може використати Великдень для нових кібератак, оскільки багато людей вітають один-одного у соцмережах. Фото: Держспецзв'язок

Ворог може використати Великдень для нових кібератак, оскільки багато людей вітають один-одного у соцмережах.

Про це повідомляє Держспецзв'язок у Telegram-каналі.

Щоб не стати жертвою зловмисників не переходьте за будь-якими посиланнями, отриманими від незнайомців. Не відкривайте вкладені файли, надіслані у листах з невідомих адрес. Навіть якщо на перший погляд здається, що це звичайні вітальні листівки чи святкове відео.

З обережністю ставтеся і до подібних повідомлень, надісланих від знайомих. Навіть ваші близькі можуть не знати, що ненавмисно розповсюджують шкідливе посилання чи вкладення. Або ж їхній акаунт може бути зламаний кіберзловмисниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можуть підірвати храм у Москві," - Данілов попередив про провокації РФ на Великдень

Самі не розповсюджуйте сумнівної інформації, отриманої з невідомих джерел.

Слідкуйте, щоб ваші акаунти у соцмережах були максимально захищені. Налаштуйте двоетапну перевірку при вході. Це убезпечить вас від спроби злому.

З осторогою ставтеся до розсилань з обіцянками грошових виплат або іншої "допомоги до свят". Перевіряйте таку інформацію на офіційних джерелах.

Пропагандисти Російської Федерації "попереджають" про нібито провокації в українських містах під час Великодня. Поширюють тези, що "українські націоналісти обстрілюватимуть православні храми під час служби вночі".

Зараз ви читаєте новину «На Великдень росіяни можуть посилити кібератаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі