вівторок, 19 квітня 2022 06:19

Спецтема: Війна Росії проти України

"Можуть підірвати храм у Москві" - Данілов попередив про провокації РФ на Великдень

"Можуть підірвати храм у Москві" - Данілов попередив про провокації РФ на Великдень
Секретар РНБО України Олексій Данілов. Фото: ukrinform.ru

На Великдень Росія може вдатися до провокацій не тільки в Україні, а й на території своєї держави.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Йдеться про провокації стосовно релігійних споруд. Це може бути не тільки на території нашої країни, а й на території Російської Федерації. Наша розвідка відпрацьовує всі сигнали, і вони дають нам інформацію, з якої бачимо, що вони можуть підірвати будь-який храм у Москві, в Ростові й звинуватити нас. Ми говоримо, що це точно не наша робота, тому що ми храми не підривати не збираємося", - сказав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через війну українці не матимуть додаткових вихідних на Великдень і травневі

Він запевнив, що українська армія завдаватиме шкоди агресору в будь-якій точці, але це точно не стосується храмів.

"Завдавати шкоди ворогові ми будемо в будь-якій точці світу, якщо це наш ворог. Стосовно храмів, особливо на Великодні свята, ми точно цим не займатимемося. Чи цим займатимуться окупанти? Будуть і будуть обов'язково, тому що це їхня сутність", - підсумував Данілов.

Пропагандисти Російської Федерації "попереджають" про нібито провокації в українських містах під час Великодня. Поширюють тези, що "українські націоналісти обстрілюватимуть православні храми під час служби вночі". Наводять перелік областей України, де це "може відбутися":

Зараз ви читаєте новину «"Можуть підірвати храм у Москві" - Данілов попередив про провокації РФ на Великдень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі