четвер, 24 червня 2010 16:04

На Тернопільщині 9 людей отруїлися шинкою

На Тернопільщині 9 людей отруїлися шинкою

Дев"ятеро людей із села Поплави Підгаєцького району Тернопільщини потрапило до інфекційного відділення районної лікарні. Усім поставили діагноз "харчова токсикоінфекція".

Як розповів Gazeta.ua головний лікар райлікарні Ігор Кушнір, життю пацієнтів ніщо не загрожує. У них стан середньої важкості.

"Шестеро людей звернулося до нас за допомогою близько 9 вечора 21 червня. Ще троє – наступного дня зранку. Це діти від 4 до 14 років, дорослим – близько 40 років. У всіх були однакові симптоми – пронос і рвота. Так дві сім"ї святкували випускний одного з родичів".

За столом на святі зібралося 13 гостей. Четверо до лікарів не зверталися", - сказав він.

За словами Кушніра, уже і обласна санстанція виїжджала додому, брала аналізи. Попередньо підозрюють неякісну шинку.

"Сама господиня дому казала, що як розпакувала вітчину, то м"ясне їй не дуже сподобалося. Купила ніби десь в магазині. Але ж люди не завжди уважно дивляться на терміни придатності. Та й самі упаковки переважно викидають одразу", - зазначив лікар.

Кушнір зауважив, що колективні харчові отруєння у районі є рідкістю: "Переважно це поодинокі випадки. Люди лікуються амбулаторно, вдома. За рік до лікарні звертається близько 10 людей із такими проблемами. А тут одразу дев"ятеро".

До шпиталю приїжджали і лікарі з кафедри інфекційних хвороб Тернопільського медуніверситету. Підозру на сальмонельоз виключили одразу. Це звичайне гостре харчове отруєння.

Кушнір наголосив, що влітку загроза харчових отруєнь зростає.

"Якщо у школах і дитячих таборах можна проконтролювати процес приготування їжі і не допустити масових отруєнь, то у домашніх умовах це практично неможливо. Головна порада - зберігати продукти у холодильнику, обов"язково піддавати їх термічній обробці. І, звісно, дивитися, що купуєш", - додав лікар.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині 9 людей отруїлися шинкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі