середа, 27 липня 2011 22:25

На Рівненщині та Волині захворіли на кір: знайшли лише 10 доз вакцини

На Рівненщині та Волині захворіли на кір: знайшли лише 10 доз вакцини

У селах Рівненщини та Волині зафіксували випадки захворювання на кір. Епідеміологи, які збиралися зупинити поширення інфекції, ледь назбирали в усій області 10 доз вакцини проти хвороби, повідомляє ТСН.

Кілька людей, серед них діти, були госпіталізовані з гарячкою, дрібно-плямистим висипом, головним болем, запаленням очей та нежиттю. Все це є симптомами кору.

"Були госпіталізовані дітки з порушенням календаря щеплень, які мали середній стан важкості, а також не імунізовані, які були у тяжкому стані і мали двобічні пневмонії", - розповіла лікар-інфекціоніст Луцької центральної районної лікарні Світлана Димарчук.

За словами медиків, типовими ускладненнями після кору у невакцинованих є запалення легень та енцефаліти. Дитячу інфекцію дедалі частіше підхоплюють дорослі, зазначають лікарі. Слід зазначити, що масові щеплення від кору в Україні планували у 2009. Вакцину, загальною вартість 10 мільйонів доларів надала міжнародна спільнота.

Однак тоді з вакциною пов'язали смерть юнака з Краматорська. Сертифіковану, придатну до використання вакцину тоді вилучили і знищили. У той же час, за інформацією епідеміологів, від кору не щепилася навіть половина населення.

Востаннє масовий спалах інфекції на Волині був зафіксований у 2006-му. Тоді менш ніж за 2 місяці занедужало близько тисячі осіб.

Як відомо, наприкінці квітня ВООЗ повідомляла, що Європі загрожує епідемія кору.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині та Волині захворіли на кір: знайшли лише 10 доз вакцини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі